Glijbaan kinderopvang

Een kindvriendelijke en robuuste glijbaan is het startpunt voor het veilig spelen en ontdekken van kinderen. Samenspelen en glijden in diverse speeltoestellen zorgt voor een positieve invloed op de ontwikkelingen van de kinderen. Wij bieden glijbanen voor de kinderopvang aan in diverse afmetingen en kleuren. Al onze glijbanen zijn geschikt voor onder andere de kinderopvang, gastouders en basisscholen.

Glijbanen van Castilo

De glijbanen van onze speeltoestellen zijn met veel zorg ontworpen, samengesteld en getest. Hierbij staat kind- en gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en comfort voorop. De glijbanen voor de kinderopvang zijn gemaakt van Berkenmultiplex en afgelakt met kindvriendelijke verven en lakken op waterbasis.

Door het gebruik van berken multiplex in combinatie met de toplaag van HPL, is de glijbaan voor de kinderopvang kras- en slijtvast. Hierdoor heeft de glijbaan een langere levensduur

Glijbanen voor kinderen van 1,5 - 4 jaar

Speciaal voor kinderen tot 4 jaar heeft een serie speeltoestellen (waaronder glijbanen voor de kinderopvang) ontwikkeld. Speeltoestellen voor de allerkleinsten welke zowel vriendelijk is voor de omgeving, de kinderen en uw budget.

Deze serie speeltoestellen en glijbanen voor de kinderopvang zijn zo ontwikkeld dat de omgeving wordt opgevrolijkt en de kinderen worden uitgenodigd tot onbezorgd spelen, klauteren en glijden van de glijdbaan.

Glijbanen voor kinderen van 3 - 6 jaar

Voor de oudere kinderen heeft Castilo een assortiment van glijbanen voor de kinderopvang ontwikkeld die wat meer uitdaging bieden. De vrolijke maar stoere speelobjecten en glijbanen dagen de kinderen uit om samen avonturen te beleven in bijvoorbeeld het kasteel, de boomhut of om winkeltje te spelen.

Daarnaast is het mogelijk om de glijbaan voor de kinderopvang vanaf onder af te sluiten. Zo kun je rust in de groep creëren wanneer dit mogelijk en/of om er voor te zorgen dat de allerkleinste beneden blijven.

Ergonomie van de glijbanen

De Castilo speelhuizen en glijbanen voor de kinderopvang worden gemaakt van Berkenmultiplex en afgelakt met verven en lakken op waterbasis. De trappen zijn voorzien van een degelijke leuning die optimaal houvast bieden bij het belopen van de trap zowel naar boven als naar beneden.

De traptreden en de vloeren zijn uitgevoerd in Berkenmultiplex met een antisliplaag erop zodat onbedoelde glijpartijen tot een minimum beperkt blijven.

Maxi kasteel

Veiligheid van de glijbaan

Om de veiligheid van de glijbaan voor de kinderopvang te waarborgen. Is het verplicht om aan het einde van de glijbaan een mat te leggen, wanneer het speeltoestel een vloerhoogte heeft van 60 cm of hoger.

De matten voor de glijbanen voor de kinderopvang zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De matten passen voor een deel onder de glijbaan zodat ze tijdens het spelen beter blijven liggen.

Glijbanen worden bij de kinderopvang vaak tegen de muur aan geplaatst. Om beknelling en andere gevaren te voorkomen kan Castilo op verzoek een verhoogde glijbaanzijde te monteren. 

Inspiratie met Studio Castilo

Castilo beschikt over een eigen studio. Elke nieuwe inrichting van de kinderopvang wordt ontwikkeld in Studio Castilo. Hierdoor krijg je een goede impressie van de mogelijkheden voor jouw kinderopvang en welke producten, waaronder de glijbanen, Castilo je te bieden heeft. Wil je ook een sfeerimpressie ontvangen voor een nieuwe inrichting, zodat je goed kunt zien wat de mogelijkheden zijn binnen jouw kinderopvang? Neem dan contact met ons op!

Pinterest

Hoe fijn is het om vooraf een glijbaan te kunnen zien en/of inspiratie op te doen? In dit Pinterest bord laten wij je zien wat mogelijk is en hoe wij dit voor je kunnen doen. Kijk snel op Pinterest en wordt geïnspireerd!

Klanten en projecten

Inmiddels hebben wij al verschillende mooie projecten uitgevoerd om de kinderopvang te voorzien van diverse glijbanen. Bekijk onze uitgevoerde projecten.

Maatwerk mogelijkheden

Naast de standaard opties biedt Castilo ook maatwerk mogelijkheden. Zo wordt de totale inrichting van de kinderopvang speciaal ontworpen op basis van jouw wensen. Zo heb je de keuze uit verschillende materialen en kleuren die passen bij de stijl van jouw kinderopvang. Echt maatwerk dus, waarbij wij graag meedenken over de mogelijkheden. Tijdens dit proces staan kleuren, vormgeving en veiligheidsaspecten centraal en omdat alle producten in onze eigen fabriek gemaakt worden, is kwaliteit gegarandeerd. De toestellen worden van A tot Z door ons verzorgd en daar zijn wij als team erg trots op.

Over Castilo

Uniek vormgegeven meubilair voor de kinderopvang

In ons aanbod aan uniek meubilair voor kinderopvang vind je onder andere bolderkarren, glijbanen, commodes, tafels & stoelen, speeltoestellen en speelhuizen. Castilo heeft in de loop der jaren een duidelijke herkenbaarheid ontwikkeld in haar vormgeving. Speelobjecten en meubilair voor de kinderopvang kenmerken zich door speelsheid, exclusiviteit, een kleurrijke uitstraling en een vaak ronde vormgeving.

Een inrichting op maat

Wij hanteren graag het motto: ‘niets is onmogelijk’. Uit een combinatie van jarenlange ervaring, ambachtelijke vakkennis en moderne technieken werd een nieuwe visie op kinderobjecten ontwikkeld waarbij kleuren, vormgeving en veiligheidsaspecten leading zijn. Maar ook het leveren van maatwerk vinden wij belangrijk. Zowel bij onze houten speelobjecten als bij ons houten meubilair voor kinderen draait het om veiligheid, vakmanschap en wordt gewerkt aan ontwerpen die eruit springen op basis van originaliteit aantrekkelijkheid en afwerking.

Meer weten over onze glijbanen?

Wil jij een glijbaan voor jouw kinderopvang kopen en heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Neem contact op

Heb je vragen over over onze producten? Neem dan gerust contact ons op via info@castilo.nl of 0226-353001. Wij helpen je graag.

Blijf op de hoogte

Wij hebben regelmatig winacties waarbij je onze producten kunt winnen. Bekijk onze website of volg ons op Pinterest, Facebook of Instagram.

Facebook

Volg ons op Facebook voor nieuws, trends en aanbiedingen.

Pinterest

Bekijk onze pinterest pagina en pin onze producten op jou pinbord.

Instagram

Volg ons op Instagram voor de allerlaatste ontwikkelingen